tiistai 29. huhtikuuta 2014

Aukot umpeen


Pomus.netin listatietokannan laajennus kauemmas historiaan (vuoden 1966 alkuun) on nyt valmis. Saman tien on aika julistaa avatuksi toinenkin nettilista-arkisto. Pomus-arkistohan etenee kuukausittain, ja sen koostamisen jälkeen tein uudet viikkosinglelistat elokuusta 1985 vuoden 1993 loppuun. Hampaankoloa hiersi myös se, että Ylen virallisten listojen ensimmäistä puoltatoista vuotta (1/1994–7/1995) ei ole missään nähtävillä.

Täten syntyi Suomen viikkosinglelistat, josta löytää 329 kolmenkymmenen ja 188 kahdenkymmenen nimikkeen mittaista singletilastoa aikajärjestyksessä. Vuoden 1986 alusta lähtien mukana ovat listaviikot, ja sijaluvun vasemmalle puolelle on merkitty sinkkujen korkeimmat sijaluvut sekä viimeiset mukanaolokerrat. Vanhemmat tekstit -kohdasta voi klikata seuraavalle sivulle. Harhaanjohtava nimi johtuu siitä, että sivusto on luotu blogialustalle.

Vastaavanlainen albumilistapakettikin on tulossa, mutta pidin singleosastoa kiireellisempänä – viikkoalbumilistathan ovat luettavissa jokseenkin hankalassa muodossa pomus.netissä. Paitsi ne Ylen puuttuvat, joita muuten on eri määrä. Musiikkituottajien ja Finnishchartsin arkistot alkavat sinkuissa viikosta 33/1995 ja albumeissa viikosta 30/1995.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti