maanantai 2. huhtikuuta 2012

Top ten top ten


Jos joku laillani ihmetteli, päivittyykö Anttilan myydyimpien levyjen Top 40 enää ikinä netanttila.comiin ja on jopa minua hitaampi hoksaamaan vastauksen, tiedotan: lista näkyy toisessa paikassa. Kymmeniköksi supistettuna, mutta johan Top 40 -mitta olikin osoittautunut liian laajaksi yhden kaupan menekkiä esittelemään – niinkin ison kaupan kuin Anttila.

Tärkein kaipaamani info on se, jota viralliset tilastot eivät kerro: Robinin menestys suhteessa hintavampiin pitkäsoittoihin. Vaikka Koodi ei ole albumilistakelpoinen, sen myynti ansaitsee tulla huomioiduksi vuoden suurimpien hittien pisteytyksessä. Frontside Ollie sai jo siipeensä radiopuolella, ja jos se jäisi vaille albumiosuuttaan, vuosilistasijoitus määriytyisi lähes pelkän singlesukseen mukaan jonnekin liian alas.

Koodi jatkaa yhä Anttilan ostetuimpana – sitä eivät syrjäyttäneet Jukka Poika, Madonna eikä todennäköinen seuraava ”virallinen” listakärki Viikate. Petäjäveräjät on menossa bändin kolmanneksi ykköseksi ja yhdeksänneksi Top 10 -albumiksi. Singlelistan paaluja Viikatteella on viisi ja Top 10 -sijoituksia messevät 16, mutta Top 20 -radiomerkintöjä nolla – Sysiässä on paraikaa 31:ntenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti