torstai 26. huhtikuuta 2012

Hopee ei oo häpee


Vilkas julkaisuviikko, kansainvälinen levykauppapäivä ja Hullut päivät tekivät tämänpäiväisestä vuoden kenties arvaamattomimman albumilistan. Olin jopa varautunut myllerrykseen, joka paljastaisi syvimmän olemuksensa vasta viikon kuluttua, mutta loogisestihan nuo näyttävät järjestyneen.

Vaikka ei Jukka Poikaa syrjäyttänytkään, Manan debyytti kakkosena on Anna Erikssonille voitto. Se on pitkän uran paras sijoitus, ja taakse jäi monta paalupaikkoihin tottunutta. The Rasmus sai neljän peräkkäisen ykkösen jälkeen tyytyä pronssikorokkeeseen, ja melkoisilla myyntiodotuksilla raskautettu Leijonat 2012 aloitti vasta sijalta 12.

Myös viitossijan Cheekin ponnahduslautana oli kaksi peräkkäistä ykköstä. Sinänsä irrelevantti uutinen kertoi maanantaina paljon nykymedian mekanismeista, kun nettisivustot kilvan referoivat Ilta-Sanomien paljastusta Cheekin isän taannoisesta kuolemasta. Rumbahan kertoi saman jo kymmenen päivää aikaisemmin kenenkään huomaamatta.

Olli Lindholm (14) lähti taistoon niin ikään ykkösartistin asemista, mutta Susanna Hietalan kanssa tehty lastenlevy ei ole ihan vertailukelpoinen artefakti. Notkean rotan neljäs (13) ja Anatheman viides (15) listavisiitti toivat uran parhaat numerot, eikä Jukka Takalokaan (21) ole soolona käynyt noin korkealla. 27:ntenä debytoinut Abba-miesten musikaali Kristina från Duvemåla tuskin yltää ruotsalaisen versionsa rinnalle – se keräsi kotimaassaan 74 listaviikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti