lauantai 21. huhtikuuta 2012

Sattumaa vai summamutikkaa?


Mitä suurempia numeroita verrataan keskenään, sitä epätodennäköisemmiksi tasatulokset käyvät. Spotifyn kuuntelumääristä on vain epävirallista irtotietoa, mutta niiden huomioimisen piti nostaa singlelistan tilastomassa täysin uudelle tasolle – etenkin kun ne yhdistetään myyntilukemiin mahdollisesti hyvinkin mutkikkaalla kaavalla.

Jokseenkin hämmästyttävää onkin uudistuksen jälkeen havaita, että tämän viikon Top 20:ssä sekä sija seitsemän että sija 16 on jaettu kahdelle tasapisteet saavuttaneelle biisille. Kuinka ne ”tilauspalvelusoitot” oikein summataan, pyöristämällä lähimpään tuhanteenko?

Seitsemänsiksi niputetut Yön poltteen Tyttö sinä olet meritähti ja David Guetta ft Sian Titanium päätyivät rinnatusten aika erilaisilla kykyprofiileilla. Titanium pärjäsi tasaisesti (myynnin yhdeksäs, Spotifyn kahdeksas), kun taas Yön polte latautui 28. sijan ja virtasi kolmossijan edestä. Meritähtiviisu putosi latauslistalla yhdeksän askelmaa, mutta kiipesi yhteistuloksissa neljä.

Spotifyn albumilistan paikoilla kolme ja 11 on kaksi The Voice of Finland -levyä, joista toinen tulee ensi viikolla myyntiin. Vaikka katsojaluvuissa ollaan Idolsin takana, tuon äänitteen on vaikea kuvitella pärjäävän huonommin kuin Idols 2012. Alhainen hinta ei aiheuttanut Robin-efektiä, vaan tuloksena oli vaatimaton debyytti midprice-tilaston kuudentena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti