torstai 19. huhtikuuta 2012

Parhaat päällä takarivissä

Greatest Hits -levyjen kurssi on siinä mielessä laskussa, että nykyisin ne harvoin menestyvät esittäjiensä studioalbumien veroisesti – joskus jäädään hyvinkin kauas kuten Anna Abreun tapauksessa. Tuoreimmasta listaykköskokoelmasta on yli vuosi, ja tuo Kari Tapio -koostekin julkaistiin spesiaaliolosuhteisiin. Tällä viikolla normilevyjä alhaisempaan sijaan sai totutella seitsemäntenä debytoinut Von Hertzen Brothers.

Korkein uutuus Elokuu ei aivan kyennyt syrjäyttämään kaveriaan Jukka Poikaa kärjestä – saman jäbän takiahan Soutaa huopaa on vailla singlemyynnin ykkössijaa. Viime kerralla mainitun Silkkii-hitin vuosilistasijoituksen askarruttava osatekijä on Yhdestä puusta -pitkäsoiton myöhäinen julkaisu. Singlemenestystähän epäilemättä pitkään vauhditti se, että albumia ei ollut saatavana, joten annetaan albumin listapisteiden kertyä sen muille hiteille heti, kun Silkkii tipahtaa single- ja latauslistoilta.

Smurffit loikkasivat 40 porrasta lähemmäs kärkeä (5), ja Accept nettosi parhaan sijansa 26 vuoteen (8). Uutuudeksi merkitty Hurriganesin Live in Hamina (14) on re-entry uudessa formaatissa viime syksyltä, samoin hiukan pitemmällä jänteellä Neljän ruusun Haloo-juhlapainos (50). 40:ntenä näyttäytyvän The Megaphone Staten Vla Kings -nimi viittaa hiphopduon kotipaikkakuntiin Viialaan ja Viljakkalaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti