perjantai 13. huhtikuuta 2012

Sininen ja valkoinen

Maailmanmestaruuden jälkeiset lätkän kotikisat ovat poikineet monenlaisia bisnesideoita. Jopa Smurffit ja EMI uskaltautuivat niiden kunniaksi julkaisemaan levyn muille kuin joulumarkkinoille kymmenen vuoden tauon jälkeen. Lätkä boogie vol. 20:n hehkutettiin myyneen oitis kultaa, mutta ensimmäinen listasijoitus jäi kehnoksi (45). Tosin marraskuisetkin smurffilevyt ovat usein lähteneet hitaasti liikkeelle ja kiihdyttäneet lahjarumban myötä.

Edellisestä kevätlevystä, maaliskuussa 2002 ilmestyneestä Sporttihitit vol. 9:stä tuli sininahkojen ensimmäinen, joka jäi ulos Top 10:stä, joten paussin ymmärtää. Nyt yritykseen lähdetään vakaalta pohjalta, sillä viimevuotinen Leffa boogie vol. 19 roikkui 18 viikollaan Smurffien uran toiseksi pitkäikäisimmäksi listalevyksi. Keskimääräinen sellainen on viettänyt albumitilastossa 11,2 viikkoa ja noussut sijalle 5,8.

Voittokisojen jälkeen Leijonat-kokoelmalla rahoiksi pistänyt Sony Music on toki myös valmistellut omaa sävelteostaan, jonka biisilista on jo kotvan ehtinyt herättää pelkoa ja hämmennystä. Leijonat 2012 ilmestyy ensi keskiviikkona Angry Birds -kansineen, mutta kaikki käyrät eivät sojota ylöspäin: viralliselle youtube-trailerille on kolmessa viikossa kertynyt vain 1120 katsomiskertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti