torstai 12. huhtikuuta 2012

Menneessä on tulevaisuus

Jaaha, nestorit yllättävät tämän viikon albumilistalla. Puolitoista vuotta sitten tuntui söpöltä kuriositeetilta, kun 30-vuotias Killing Joke ylitti lopulta listakynnyksen, mutta nyt samainen kokoonpano debytoi jo yhdeksäntenä. Pykälää paremmaksi pistivät viimeksi 1980-luvulla Helloweenissa yhdessä musisoineet Michael Kiske ja Kai Hansen, nyt nimellä Unisonic. Tässä välissä Hansenin Gamma Ray -bändi lykkäsi seitsemän levyä listalle, mutta ei 17. sijaa ylemmäs.

Oudoin veto on silti pian 65-vuotiaan Ian Andersonin ensimmäinen soololistamerkintä 12:ntena. Kyseessä on jatko-osa Jethro Tullin 40-vuotiaalle Thick as a Brick -älppärille, joka saavutti Suomessa nelossijan. Moni (kuten edellämainittu Helloween) on elvyttänyt uraansa nimeämällä uuden äänitteen vanhan menestyksen mukaan, mutta 40 vuoden viive lienee ennätys. Mitä seuraavaksi, Stevie Wonderin 50-vuotisversiointi läpimurtolevystä The 12 Year Old Genius?

Ilman merkittäviä uutuuksia oli odotettavissa, että kakkosena pari viikkoa kärkkynyt Jukka Poika palaisi kärkeen. Madonnan peruuttaminen ylöspäin hopeakorokkeelle oli myös hyvä näpäytys kohuotsikoiden vääntäjille – esimerkiksi Nelosen juttua ”Madonnan uutuuslevy floppasi pahemman kerran” on vaikea kehuskella logiikan riemuvoitoksi.

2 kommenttia:

  1. Vielä kannattaa lisätä veteraaniosastoon, että Overkill (30) palasi listalle 24 vuoden tauolta.

    VastaaPoista
  2. Hienosti sujahti viralliselle listalle Unisonic, vaikka ei ole soittotukea tullut kuin Radio Rockilta. YleX:lle olisi varmaan mennyt, jos ei ois tuomonen vätys tuo musapäällikkö.

    VastaaPoista