maanantai 31. tammikuuta 2011

Puolikuunkuiskaaja

Radiohitin käsite on yksilön kannalta subjektiivinen ja perustuu siihen, mitä kanavaa/kanavia kuuntelee. Hyvin monelle lähes ainoa radiomusiikin lähde on Ylen menestystuote Radio Suomi, ja heidän käsityksensä vuoden suurimmista hiteistä muotoutuu aika toisenlaiseksi kuin mitä täällä on hiljattain raportoitu. Vertailkaa vapaasti, tässä 50 soitetuimman lista.

Muualla jokseenkin noteeraamaton Kuunkuiskaajien euroviisu Työlki ellää on vuosilaskelman ei-kovin-shokeeraava ykkönen. Kaksikymmenvuotinen leipälaji, Puolikuu-yhtyeen kohtuuton veivaaminen on yhä hallussa (Poutaa sijalla viisi), ja erikoisuutena Eurooppa kolmen Tule tyttö päätyi kahdeksanneksi. Muutoin suosikit ovat varsin tuttuja – biisivalinnat välttämättä eivät: Laura Närhi on yhdeksäntenä ei-sillä-eikä-sillä-eikä-sillä-hitillä vaan kappaleella Hiljaisia päiviä.

Top 50:n ainoa ulkomainen esitys on The Baseballsin Hot n Cold (37) – yksi niistä harvoista, joka näkyi vuoden mittaan myös single/latauslistalla. Naissooloartistien levytysten osuus Top 20:stä on 60 prosenttia. Jenni Vartiaiselta on mukana vain yksi biisi (Missä muruseni on kakkosena), mutta taustalla lienee pyrkimys siihen, että Suomi ja Yle X eivät soita samoja hittejä. Xhän soitti ihan riittämiin niitä muita ja pitkään murusen sijasta Duran Duran -biisiä.

3 kommenttia:

 1. Radio Suomi on ottanut Antti Tuiskun Hyökyaallon soittoon.Hyvä homma;)

  VastaaPoista
 2. Kaikin puolin piristävä ja hienoa vaihtelua tuo Radio Suomen lista. Normaalien soittolistaradioiden kummallinen sääntö on se että he joutuvat veivaamaan niitä samoja sinkkubiisejä mitä muillakin soi.

  Radio Suomi voi valita soittolistalleen albumilta juuri sen kappaleen minkä haluaa.

  Joka paikassa kuuluva kansan radio muistuttaa siinä mielessä hieman jopa soittolistatonta Radio Helsinkiä.

  VastaaPoista
 3. Ylen tehtävä ei ole seurata ohjelmistopolitiikassaan myyntilistoja. Radio Suomen kohdalla tämä on osoittautunut myös suosion suhteen kannattavaksi linjaukseksi.

  VastaaPoista