lauantai 15. tammikuuta 2011

Alemmuudentunnetta

Seuraavalla albumilistalla taas sijoitukset myllertyvät, kun kaupoissa on tarjolla valikoidusti halvempaa musiikkia. Lopputuloksia on takavuosien tapaan kiperä ennakoida. Jos nykyinen ykkönen (Seili) on mukana alessa, sen luulisi jatkavan kärjessä – mutta kampanjaan kuuluu siitä vain vinyyliversio, joiden ”alehinnat” pyörivät 15 eurossa. Tuolla rahalla saisi puolitoista kuukautta Spotify Premiumia.

Seassa on paljon syksyn listalevyjä, tuoreimpana kai marraskuussa julkaistu Timo Pieni Huijauksen Emävale. Sitten luettelossa näkyy aika hämmentäviäkin vanhuksia – mikä muka on 32 vuoden takaisen tähdenlennon Kake Singersin perusarvo, josta lähdetään alentamaan? Me halutaan olla neekereitä (1979) sisälsi montakin hittiä ja nousi viitossijalle, mutta vielä samana vuonna puserrettu kakkosalbumi Tähtisumutusta floppasi täysin.

2000-luvun pitkäkestoisimmat listalevyt, Chisun Vapaa ja yksin (68) ja Lady Gagan The Fame Monster (59), ovat mukana alessa varmistamassa muutaman lisälistaviikon. Sama tilanne Jurahevin kuninkailla, joka pyrkii seuraavaksi ylittämään 52 viikon haamurajaa. Gagan ohella ulkomaisista vahvimmalta vaikuttaa Volbeatin Beyond Hell Above Heaven.

6 kommenttia:

 1. Onhan toi Seili ale vinyyliversiossakin ihan mukava ja ihmisiä motivoi tieto, että vaan rajattu erä tarjolla. Se on sitten eri asia, onko erä oikeasti rajattu vai onko kysessä vain mainoskikka.
  Minkähän takia Seili on ollut koko ajan Anttilassa 14,9 euroa, kun muut uutuudet 19,9?
  Eikös levyalen muut levyt ole about 12 ja risat, joten ei kovin suuri hintaero Seilin normaalihintaan.

  VastaaPoista
 2. Minkähän takia nyt jo ainakin puolen vuoden ajan valtaosa tämän blogin kommenteista on sisältänyt epämääräistä, anonyymia katkeruutta Jenni Vartiaista kohtaan? Alkaa vähän kyllästyttää.

  Yksi itseäni kiinnostava levyaleseikka on se, mahtaisiko Minä ja Ville Ahosen erinomainen albumi nousta tämän myötä lopulta listakantaan, ehkä näyttävästikin. Toivotaan.

  VastaaPoista
 3. Yritin kovasti etsiä levyalesta jotain itselle. En löytänyt, en löytänyt viime vuonnakaan. Paljonhan siellä on levyjä, mut ei vaan natsaa omaan makuun. Jotain saksalaista tai ruotsalaista rokkia olisin kaivannut, mutta ei tälläkään kertaa.

  VastaaPoista
 4. Veikkauksia, ketkä pärjää levyalessa parhaiten.
  Itse veikkaisin Chisua (on sekä tavallisessa, että vinyylialessa) ja Vartiaista (vinyyli). Anna Puu, Maija Vilkkumaa ja Johanna Kurkelakin varmaan pärjäävät kohtalaisesti. Jostain kumman syystä vuosi 2010 oli nuorten suomeksi laulavien naislaulajien juhlaa ja siksi tämä veikkaus. Ja menisköhän sitä Tähkänkin lättyä kaupaksi kohtuu hyvin alen takia.

  VastaaPoista
 5. Tosin ainakin Anttilassa Chisu, Vilkkumaa ja Kurkela on pudotettu peräti 7,99 euroon, mikä merkinnee siirtämistä midprice.listalle. Ainakin pitäisi merkitä. Saa taas nähdä, kuinka näitä tulkitaan...

  VastaaPoista
 6. Eihän Stokkan hullujen päivien levytkään ole midprice listoilla, vaikka niitä myydään hintaan 6,90 ja 8,90. Tosin osa 6,90 levyistä on, mutta esim. Chisun levyä myytiin viime hulluilla päivlllä 6,9 eurolla (muistan, kun ostin)
  Mistähän moinen kikkailu on mahdollista. Eikö tukkumyynnin pitäis olla vähintään 8 euroa, jotta pääsee oikealle listalle??

  VastaaPoista