lauantai 8. tammikuuta 2011

Mustakeltainen ääni

Hiphophenkinen jenkkimusa pärjää sangen hyvin latausbiisimyynnissämme, mutta listasuksee tuntuu painottuvan muutamaan harvaan nimeen – suurin osa amerikantähdistä jää meillä vaille tilastollisesti havaittavaa kannatusta. Albumilistalle päästäkseen pitää olla jo melkoinen instituutio.

Sinkkulistan kahdeksanneksi ilmaantunut Wiz Khalifa on aika erikoinen valikoituma, sillä Black and Yellow viittaa patrioottisesti esittäjän kotikaupungin Pittsburghin ja sen urheiluseurojen tunnusväreihin. Khalifa kuulemma toivoo, että vastikään Billboard Hot 100:n kärkikymppiin edennyt hitti otettaisiin sekä jalkapallo-, jääkiekko- että baseballjoukkueiden tunnusbiisiksi.

Tässä hankkeessa suomalaisten tuki on toki merkittävä, sillä minkään muun Euroopan maan listoilla kappaletta ei vielä näy. Khalifa on muuten armeijatyöläisten lapsena asunut sekä Saksassa että Britanniassa.

2 kommenttia:

  1. Sehän se tästä vielä puuttuisi, jos vielä enemmän tuotaisiin väkisin tänne jenkkilästä näitä paska-artisteja. Nykyisissäkin on sietämistä.

    VastaaPoista
  2. Suomi lienee ainoa maa, jossa biisi on soinut TV-kanavan tulevien sarjojen mainoksissa, joten siinä syy listanousuun.

    VastaaPoista