maanantai 3. tammikuuta 2011

Pakko katsoa 12: Kirjoita postikorttiin

Listablogin epäsäännöllisessä sarjassa esitellään hämäriä mutta sivistäviä videonäkymiä hittihistoriasta.

Hiljattain You Tubeen ladatussa sikermässä näyttäytyvät myös veljet Sammy ja Kirka Babitzin, mutta keskitä huomiosi kohdassa 2:22 alkavaan 18-vuotiaan Muskan esitykseen. Keväällä 1971 yhdeksänneksi noussut Kirjoita postikorttiin / Hei, on meillä bailut on taatusti pophistoriamme parhaita esikoissinkkuja, niin käännösbiiseistä kuin koostuikin.

Tv-tallenne ei juuri poikkea ajan standardeista, mutta Muskan stailaus on täysi kymppi ja kahden autenttisen go-go-tytön takana koikkelehtiva kolmas tanssija aika villi tapaus. Babitzin-perinteen mukaisesti (vrt. muut näytteet) huulisynkka ei aina ota sujuakseen. En saa ihan selvää, mutta postilaatikoissa taisi jo tuolloin olla hauskan onomatopoeettinen teksti ”Tyhjennetään – Töms”.

Vaikka Scandialta Muskan saman tien kaapaissut Love Records teki ihan hyvää työtä ekan albumin (1973) kanssa, mihinkään vastaavaan ei ylletty. Kuinkahan tällaiseen talenttiin suhtauduttaisiin nykyään? Muska ei koskaan saavuttanut isoveljiensä suosiota, mutta minulle hänessä kiteytyy muisto lapsen tutustumisesta nuorisokulttuuriin, sen kiehtovuuteen ja pelottavuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti