Petri Nygårdin Selvä päivä näyttää viihtyvän singlelistan kärkikahinoissa paljon paremmin kuin syksyinen, myös hittipotentiaalia huokunut Mokoma-yhteistyö Sarvet esiin – sehän katosi Top 20:stä yhden kolmossijan jälkeen. Nygård palasi toissapäivänä ykköseksi lähes 11 vuoden tauolta, ja totaalinen tilastollinen poissaolo ennen runsaan vuoden takaista Kaikkee pitää olla -albumia kesti kahdeksan vuotta.
Onnistuuko paalupaikalle paluu myös albumisarjassa? Kun Mun levy! elokuussa 2000 debytoi ykkösenä, se oli vasta toinen tempussa onnistunut esikoislevy virallisten viikkolistojemme historiassa – ensimmäiseksi ehti Bomfunk MC’sin In Stereo. Kolme seuraavaa pitkäsoittoa menivät sijoille 20, 38 ja 29, ja niiden ohi piakkoin ilmestyvä Kaikki tai ei mitään taatusti kiipeää.
Mainita kannattaa se, että Petrin siivellä kärkeen pääsi myös Lord Est yhdeksän vuotta ensimmäisen (ja yhä mainion) Talvi-hittinsä jälkeen. Selvä päivä on hänen kuudes käyntinsä singlelistalla – aiempina kumppaneina on havaittu Mariska ja Spesialisti. Kun nyt menin kehumaan, niin nimeänpä myös Petri-suosikkini, joka on Sielun veljet -tribuuttilevyn päättävä Haista vittu.
Hienoa, että Petri saa paistatella parrasvaloissa. Ainoa räppäri, josta tykkään.
VastaaPoistaAsiasta toiseen, mistähän johtuu, että kaikki radioasemat soittavat 99% Yhdysvaltalaista musiikkia öisin. Todella harvoin kuulee minkään muun maalaista musiikkia yöllä.
Petri Nygårdia haastateltiin radion listaohjelmassa toisen albumin noustua listalle. Kun Petrille selvisi, että levy oli päässyt vastoin odotuksia vain sijalle 20, seurasi yksi tragikoomisimmista selittelyketjuista mitä olen kuunaan kuullut. Ensimmäinen selitys oli, että levy oli loppunut kaupoista, ja kun Petri tajusi itse väitteen naurettavuuden, hän alkoi puolustautua sillä, että hänen musiikkiaan ei soiteta radiossa. Ei debyyttialbuminkaan menestys kyllä tullut radion avustuksella.
VastaaPoistaPropsit Petrille siitä, ettei lamaantunut sentään lopullisesti tuosta pettymyksestä.
Nii-in, nyt jäämme näistäkin hauskuuksista paitsi, kun ei ole kunnollisia listaohjelmia.
VastaaPoistaJa tuosta yösoitosta: amerikkalainen musiikki on gramexvapaata eli tulee radioille halvemmaksi. Tosin niin on tietääkseni myös venäläinen musiikki, mutta se soi harvemmin.
VastaaPoistaPieni korjaus. Gramexvapaata ei ole mainitsemasi amerikkalainen musiikki, vaan kokonaisuudessaan USA:ssa äänitetty musiikki. Eli jos Britney Spears äänittää biisistään osan Ruotsissa, niin se ei ole Gramexvapaata, mutta mikäli Jorma Kääriäinen tekee levynsä alusta loppuun Memphisissä, niin se puolestaan on.
VastaaPoistaKoskeeko tuo Gramex maksuista vapaa soitto pelkästään Yhdysvalloissa äänitettyä musiikkia, vai kaikkea ulkomailla äänitettyä musiikkia? Ja koskeeko tämä myös päivällä soitettua musiikkia, vai pelkästään yösoittoa? Mietin vaan tässä, että miten radioasemat ovat alistuneet niin kovasti yhdysvaltojen armoille.
VastaaPoista