lauantai 25. toukokuuta 2024

Suosiotutkalta piilossa

Melkeinpä ainoa muistikuvani Retropop-yhtyeestä/duosta oli muinainen esikoissingle Pieni ja ihmeellinen (2007). Laajaan lista-arkistooni kokoonpanolla ei ole koskaan ollut asiaa. Törmäsin nimeen kuitenkin kartoittaessani Spotifysta vanhojen biisien uusia versioita – Retropop näet julkaisi viime vuonna kaksi cover-ep:tä. Lisäklikkaus toi eteen yllättävän isojakin kuuntelumääriä se huomioiden, että esikoisalbumin jälkeen on edetty omakustanteisesti.

Tää ilta (2011) on striimannut yli neljä miljoonaa eli ”platinaa”. Pitkällä hännällä tunnetusti voidaan ajan saatossa yltää mahtilukuihin, mutta Kultaiset ysärivuodet on myös 3,5 miljoonassa, ja se julkaistiin seitsemän vuotta myöhemmin. Oli pakko tutkia kworb.netin syövereistä, kuinka korkealla Retropop on käväissyt Spotifyn Top 200:ssa, mutta ei sielläkään ollut mitään merkintöjä.

Kummankin edellämainitun Youtube-videot ovat keränneet yli miljoona katsomiskertaa, samoin kahden vuoden takainen Suomihumppaa. Siispä etsimään sijoituksia Youtuben viikkolista-arkistosta, ja vihdoin löytyi jotain: 37. sija Suomihumpalle (joka sekin on kokonaissaldoon nähden vaatimaton). Eli lista-artisti mikä lista-artisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti