lauantai 2. maaliskuuta 2024

Päivä nujersi viikon

Pari viikkoa julkaisuaan odotellut Pilvi Hämäläisen ”hyllytetty” UMK-biisi Mon chéri kirmasi Spotify-listan kärkeen lähes 200 tuhannen päivästriimauksilla. Vauhti kuitenkin laiskistui jatkovuorokausina niin, että miljoonan viikkohaamuraja jäi haaveeksi ja Mirellan ikihitti Timanttei kiilasi takaisin huipulle. Virallisen singlelistan ykkössija meni sentään Hämäläiselle.

Spotifyn paalupaikka poiki tuoreeltaan paljon Pilvi-otsikoita, mutta virallinen ykkösyys ei yhtään – ja noinhan mediamme nykyisin toimii. Pistää miettimään, miksi kaikki yhä noudattavat perjantaiaikataulua. Se on edullinen viikkolistan kannalta, mutta jos viikkolista ei enää kiinnosta muita kuin minua, niin voisiko hyödyntää ”helpompia” päivälistapaikkoja, vaikka tiistaita tai keskiviikkoa?

Hämäläisen sinkku seuraa aikaansa: kuten noin 90 prosentissa nykyhittejä, sen kannessa ei ole mitään tekstejä, ja suomenkielisestä lyriikasta huolimatta nimi on vieraskielinen. Ranska on harvinaisempi valinta, mutta tuonkin kategorian kärkeen on vielä matkaa: Anna Puun ensisingle C’est la vie (2009) oli julkaisuvuotensa kolmanneksi suurin hitti Suomessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti