torstai 28. maaliskuuta 2024

Luistelemme taloon autioon

Viime viikon MM-kisoja seuratessani panin merkille, että jäätanssin rytmitanssissa oli pakollisena teemana 80-luvun musiikki – on ollut koko kauden. Selostajat kertoivat tuomarien ottaneen niin tiukan kannan, että he käskivät vaihtaa vanhempien biisien kasaricoverversiot aitoon kasariin. Tämän seurauksena 36 parin kilpailussa soivat lähes pelkästään varman päälle -hitit. En katsonut kaikkia tansseja, vaan luin tiedot netistä.

Useimmin eli neljässä ohjelmassa pääsi ääneen yllättäen Bonnie Tyler. Äänitaustat olivat 2–5 biisin potpureita, ja ainoana kolmella täyspotpurilla muistettiin Princeä. Yellon The Race soi kahdesti, mikä ei ollut yllätys, koska muistan useasti kuulleeni sen instrumentaali-editiä jo takavuosina, jolloin laulettua musiikkia ei vielä sallittu.

Luistelijathan eivät olleet vielä elossa 80-luvulla, joten biisivalinnat taisivat olla koreografien tms. vastuulla. Suomalaisparien sikermissä soivat Madonna ja melko omaperäisesti Taylor Dayne. Omaperäisempääkin olisi voinut toivoa. Ranskalaispari soitti meille Mylène Farmeria, joka tunnetaan vain ranskankielisessä Euroopassa. Mikseivät suomalaiset laittaneet kaiuttimiin vaikka Dingoa tai Kake Randelinia? Hittimusaahan hekin tuolloin tekivät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti