keskiviikko 27. joulukuuta 2023

Vihreän vinyylin viehätys

Lopetettuani vuosi sitten albumilistan arkistoimisen olen seurannut sitä hyvin satunnaisesti, enkä fyysistä myyntitilastoa laisinkaan. Kun Levykauppa Äx julkaisi tänään Top 40 -laskelman vuoden ostetuimmista levyistään, se oli vieraudessaan aika kiehtovaa tutkittavaa. Myönnän että en edes tiennyt noiden kaikkien äänitteiden olemassaolosta.

Parhaan vihjeen myyntilukemista löysin siitä, että Käärijän Cha cha cha Mixtapen 2000 kappaleen painosta on yhä jäljellä, ja silti se ylsi kakkossijalle. Kuusibiisisen vihreän vinyylin hinta on 44,99 euroa eli rutkasti tuplat keskimääräiseen hintatasoon nähden. Ainoana sen kysynnän päihitti Metallican 72 Seasons, jota kaupataan nyt cd:nä 10,99 eurolla.

Tulokset myötäilevät varsin hyvin fyysisen listan tapahtumia: 25 parasta kävivät kaikki ykkösenä tai kakkosena. Sija 26, Ghostin Phantomime ylsi vain kolmoseksi. Vuosilistan ainoa single, maksisellainen 40:ntenä, on The Beatlesin Now and Then. Myynti auttoi sitä sen verran, että singlelistalta lohkesi 47. sija, vaikka Spotify-striimaukset näyttivät numeroa 78.

2 kommenttia:

  1. Uskoisin Käärijän Cha Cha Cha Mixtapen kakkossijan myyntilukemaan kuuluu myös ennen vinyyliversiota julkaistun CD-painoksen myynti. En tiedä tarkkaan kuinka suuri se CD-painos oli mutta se on myyty loppuun koska sitä ei ole enää saatavilla Äxästä.

    VastaaPoista
  2. Tämä on todistukseni siitä, kuinka lopulta liityin uuteen maailmanjärjestykseen, Illuminatiin, kun olen yrittänyt liittyä jo yli 2 vuotta, mutta huijarit veivät minulta rahaa useita kertoja. Olen etsinyt liittymistä Illuminatiin niin kauan, mutta huijarit vievät rahani tämän vuoden alkuun asti, kun tapaan Lord Felix Morganin verkossa, otin häneen yhteyttä ja selitin hänelle kaiken, ja hän suositteli käytettävää rekisteröintiä ja maksoin iso jäsen, joka sai minut alkuun, ja minut vihittiin maailmanjärjestykseen ja saan 1 000 000 dollarin summan vihkimiseni jälkeen. Olen erittäin onnellinen! Ja lupaa levittää lordi Felix Morganin hyvää työtä. Jos olet kiinnostunut liittymään uuteen maailmanjärjestykseen Illuminatiin tänään, ota yhteyttä lordi Felix Morganiin tänään, hän on paras mahdollisuutesi saada jäsenyyttä illuminatiin, jota aina haluat. Ota yhteyttä Lord Felix Morganiin Sähköposti: Illuminatiofficial565@gmail.com tai WhatsApp +2348055459757

    VastaaPoista