sunnuntai 17. joulukuuta 2023

Äkkiä se ohi menee

Kaikki eivät ole lannistuneet ennakoidun joulumusavyöryn edessä, vaan perjantaina julkaistiin kaksi kovaa uutuutta, jotka striimasivat Spotifyssa noin sadan tuhannen päivävauhtia. Averagekidluken ja Turistin Rich Man ylsi listakolmoseksi ja Isac Elliotin Sua ei oo neljänneksi. Se on jo Isacin yhdeksäs Top 40 -merkintä tänä vuonna. Lähipäivinä on luvassa pudotusta, mutta jo runsaan viikon päästä tilastoon vapautuu kosolti paikkoja.

Eikä tuo joulumusavyöry edes näytä tällä kertaa järin musertavalta, vaan sen korkein edustaja Sian Snowman on toistaiseksi vasta yhdeksäntenä. Ero on suuri vaikkapa Ruotsiin ja Norjaan, joiden kärkisijat ovat jo tiiviisti lajityypin hallussa. Ihan ne samat vanhat tutut siellä näkyvät asemissa.

Shane MacGowanin kuoleman takia uumoilin jonkinlaista suhdannemuutosta Suomessa The Poguesin Fairytale of New Yorkille (1987), mutta mitä vielä. Se komeilee Ruotsin ja Norjan Top 20:ssä, mutta ei meillä edes Top 200:ssa. Radiolista näyttää sille sijaa 76, eli se saattaa vielä ohittaa historiansa parhaan merkinnän, joka on 52. Briteissä biisi on radioviitonen ja striiminelonen.

1 kommentti:

  1. "Fairytale of New York" on itseasiassa briteissä kolmantena striimeissä - https://www.officialcharts.com/charts/streaming-chart/20231215/7510/ -, mutta varsinaisella singlelistalla (jossa myös lataus- ja fyysinen myynti lasketaan mukaan) viidentenä (viime viikolla neljäntenä). Myös radiolistalla se on briteissä tällä viikolla 5. ja viime viikolla 4.)

    Briteissä radiolistan Top 10 on kahta kappaletta lukuun ottamatta joululauluja, Top 20:ssä vain seitsemän ei-joululaulua ja Top 40:ssä yli puolet (21) voi laskea olevan joululauluja - East 17:n "Stay Another Day":n laskin joululaulujen joukkoon vaikka se ei sitä alunperin ole, mutta nykyään se yhdistetään briteissä jouluaikaan.

    VastaaPoista