maanantai 4. joulukuuta 2023

Radio Lipa

Kohta seitsemän vuotta sitten Dua Lipa näyttäytyi ensi kerran Suomen listoilla Martin Garrixin vieraana Scared to Be Lonely -singlellä. Se ja vuotta myöhemmin Calvin Harrisin kanssa yhteistyönä syntynyt One Kiss ovat Lipan ainoat kunnon hitit, jotka menestyivät paremmin striimi- kuin radiolistalla. Aika erikoista – meillähän on suosittuja radiokanavia, joissa ulkomainen musa ei soi lainkaan.

Radiopainotus on vain kasvanut ajan myötä. Toistaiseksi viimeisen Top 10 -striimihitin Physical (2020) jälkeen on tullut viisi Top 10 -radiohittiä (Levitating, Love Again, Cold Heart, Dance the Night, Houdini) ja vielä kaksi sijalle 11 (Break My Heart, We’re Good). Viime kesän Barbie-hitti Dance the Night toi artistille parhaan radiosijan 2, mutta jäi single/striimilistan 33:nneksi.

Lipalle lujan peruskannatuksen ovat vuosien ajan tarjonneet Loop, NRJ, Yle X ja Kiss. Kärkiviisikkoon vie tie, jos soittoon innostuu myös Radio Nova. Uusimmalla listalla 10:nneksi harpannut Houdini on jo Novan rotaatiossa, joten jatkonousua on tiedossa, vaikka striimaajat eivät innostuneet ihan niin paljon (#31) kuin biisi ansaitsisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti