keskiviikko 15. maaliskuuta 2023

Viljo-Viljamin tehorotaatio

Kuten kuukausi sitten viimeksi kerroin, hittivuosilistojen pisteytyksessä huomioidaan sekä striimi- että radiolistalta 40 parasta viikkosijoitusta. Vain muutaman kerran vuodessa jokin hitti onnistuu roikkumaan jommassakummassa Top 40:ssä noin kauan, ja ne käyvät yleensä tutuiksi laajalle kansanosalle.

Ylihuomenna todennäköisesti sarakkeet tulevat täyteen monille vähän vieraammalle musiikkiesitykselle, sillä paraikaa 31. sijaa radiolistalla pitää Willy Williamin Trompeta. Sitä ovat soittaneet viime kesästä lähtien yli tuhat kertaa sekä Loop, NRJ, Kiss että Radio Top 51. Korkeimmalle kolmossijalleen se on silti saanut eniten apua painoarvokuningas Radio Novalta, 336 soittokertaa. Spotify-päivälistalla ei ole ylletty 97. sijaa ylemmäs.

Ranskalaisen Willy Williamin pääosin espanjaksi esittämä Trompeta toistelee melodiakuviota Guru Joshin brittihitistä Infinity (1989), joka menestyi meillä paremmin vuoden 2008 versiona. Olen aina luullut, että tuon kuvion salainen ase eli hittimauste oli äänten alussa kuultava tuplalyönti, mutta Trompetasta se on poistettu. Luulin kai väärin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti