sunnuntai 19. maaliskuuta 2023

Toinen poski käännetty

Uutuusperjantain julkaisuista Spotify-listan korkeimmalle, tosin vain 14:nneksi, nousi Cheekin Cow. Tai siis salaperäisen Cheek-nimellä operoivan artistin, jonka instrumentaalin moni epäilemättä klikkasi ääneen luullen Jare Tiihosen palanneen hittimarkkinoille. Mediasta nautaeläintä ehti ensimmäisenä ihmettelemään Iltalehti varhain eilisaamuna.

Sinänsä tapauksessa ei ole ihmeteltävää – Spotifyn järjestelmissähän samannimiset artistit menevät usein sekaisin, ja on julkaisijoiden vastuulla oikaista virheet. Kuvituksena ohessa ”vahvistetun artistin”, Marionin sivu, jossa poseeraa jokin bändi, mutta Suositut-listaa hallitsee suomalainen Marion – jolla on toisaalla oma Marion Rung -sivunsa.

Ihmettelyjutuissa ei ehditty noteerata iltapäivällä julkistettua listasijoitusta, jossa oli omat outoutensa. Top 200 -tilasto kertoi Cow’n päivästriimimääräksi 42.088, mutta artistisivun lukema on tätä kirjoitettaessa vain 1.358. Levy-yhtiö ESM on viime marraskuusta lähtien julkaissut eri alustoille paljon biisejä, kaikki eri esittäjänimillä, joista mainittakoon Broadcast ja Carcass. Vaikuttaa taas joltain tekoälyhankkeelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti