perjantai 20. tammikuuta 2023

Ylämäki vs alamäki = tasapeli

Spotifyn viikkolistan kärkeen saatiin lähes tasapeli täysin erilaisilla kehityskäyrillä: Behmin Sata vuotta 814.047 ja Miley Cyrusin Flowers 813.310. Erittäin kovia lukemia, sillä Cyrus kiskoi kolmena päivänä peräkkäin niin isot kuuntelut (yli 150.000), että vain kaksi ulkomaista biisiä on joskus kyennyt parempaan: Mariah Careyn All I Want for Christmas Is You ja viisujen jälkeen yli 200 tuhannessa käynyt Måneskinin Zitti e buoni.

Julkaisupäivänä Behm oli vielä murskaavan ylivoimainen runsaalla kolminkertaisella erolla Cyrusiin, ja koska torstain striimejä ei lasketa singlelistalle, sunnuntainen kärkisija on selviö. Kyllähän sen Behmille suo, koska hänellä on tähän mennessä enemmän kakkos- kuin ykkössijoja: Tivolit, Lupaan, Life (sun luo) ja Ethän tarkoittanut sitä.

Miley Cyrus on suosikki seuraavaksi ykköseksi, mutta kannattaa tarkkailla, millaiseksi viikonloppubängeriksi muodostuu Cha cha cha, Käärijän UMK-ehdokas. Se ehti kahden päivän striimeillä viikkolistan kymmenenneksi, kun esimerkiksi Robinin Girls Like You jaksoi tuplamittaisella kuunteluajalla sijalle 25.

1 kommentti:

  1. "Tivolit" ja "Lupaan" kärsivät kumpikin juuri singlelistan laadintavälistä, molemmat olivat Spotifyn viikkoykkösiä. Täysin käsittämätöntä, ettei tuota ole edelleenkään muutettu.

    VastaaPoista