perjantai 6. tammikuuta 2023

Samankokoiset kukkulat

Vaikka 2022-vuosilista ei tietenkään valmistu pitkään aikaan, siitä voi jo merkitä muistiin vanhojen elpyjien pisteparannukset. Kate Bushin Running Up That Hill sai kokoon suunnilleen samanmoisen potin kuin vuonna 1985. Se kävi singlelistalla ylempänä (#6 vastaan #13), mutta ekakerran aikaan myös Hounds of Love -albumin menestyksestä sai olennaisesti pisteitä. Biisi nousi vuosilistalla 78. sijalta 34:nneksi.

Yllättävästi eteni myös Pariisin kevään Kesäyö (2012), joka viime suvena ylsi striimeissä 19:nneksi ja radiolistalla 33:nneksi. Runsaan 400 pisteen kertymä kohotti sen vuosilistan 15. sijalta peräti kuudenneksi. Ghostin Mary on a Crossin (2019) uusi elämä oli niin paljon vanhaa verevämpi (#7 striimeissä), että se otetaan osaksi 2022-listaa. Tuoreeltaan se oli vain pieni lataus- ja radiohitti.

Joululaulujen marssijärjestys toisti aiempaa. Vahva startti takasi täpärästi voiton All I Want for Christmas Is Youlle, vaikka loppuhuumassa Last Christmas meni striimeissä ja Joulun kanssas jaan radiosoitossa edelle. Tuhannen pisteen sesonkiraja jäi aivan hilkulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti