keskiviikko 11. tammikuuta 2023

Ääntä kahdesta äänestä

Radio Suomen tiistai-iltojen uusi Musiikki-ilta hämmentää. Se ei ole mikään musiikin erikoisohjelma, vaan paljolti samaa WTF-journalismia (wikipedia, tiedotteet & fiilistely), joka kanavalla muutenkin jyllää. Eilisen kolmetuntisen aiheena olivat duetot, mutta varsinaista duettolaulamista ei käsitelty lainkaan. Laulavatko duetoijat toisilleen vai muille, käytetäänkö stemmoja, kaanonia, vuorottelua vai unisonoa (kansanomaisemmin ilmaistuna ”edelmannia”)? Ovatko he edes samaan aikaan studiossa?

Show sisältää myös listakatsauksia. Arvuuteltiin, mikä kappale oli listaykkösenä vuonna 1994. Mitä, koko vuodenko? Ilmeisesti kuitenkin tähän aikaan vuodesta, tammikuun alussa? Ei, soimaan lähti Taikapeilin Jos sulla on toinen, joka eteni singlelistan kärkeen maaliskuun lopulla. Joo tajuan, se on jonkinlainen duetto… mutta niin ovat myös muun muassa 7 Seconds ja Cotton Eye Joe.

Tietysti voisi spekuloida valinnan perustuneen siihen, että laatimani vuosilistan mukaan Jos sulla on toinen oli vuoden suurin kotimainen hitti, ja lähde vain unohtui mainita. Ei olisi ensimmäinen eikä edes kymmenes kerta Yleisradiossa. Mutta on myös syytä kiittää sitä poikkeusta, jonka olen kuullut mainitsevan sivustoni lähteenä muutamankin kerran. Hän on Toni Laaksonen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti