maanantai 29. marraskuuta 2021

Toisenlainen lauantai

Viime lauantai oli Spotifyn kuuntelijoiden mielestä merkittävä siirtymä kohti joulunviettoa. Yhdessä päivässä tutut hitit ottivat jättiaskelia ylöspäin: All I Want for Christmas Is You 31–6, Last Christmas 36–10, Snowman 37–14, It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas 51–20… Lisäksi lukuisat melkein yhtä tutut tekivät näyttäviä re-entryjä 200:n joukkoon.

Syksyn määräävä lauantai-ilmiö, edellisen illan Vain elämää -esitysten debyyttiryöppy, jäi nyt joulutunnelman varjoon. Yllätysbiisijakso ei näytä tuottaneen potentiaalisia hittejä, ja kun tuotantokausi on saattanut ihmisten ilmoille 64 levytystä, vähänkään pitempiaikaisten suosikkien osuus niistä on kovin vähäinen. Abreun Levoton tyttö tosin eteni juuri Suomipopin mahtimyllytyksellä radiolistan kärkikymppiin.

Albumilistan suhtautuminen Vain elämää -striimien tilastokelpoisuuteen on ennenkin jossain määrin vaihdellut, mutta nyt linja on selvästi uudenlainen. Ensimmäinen kattaus on yltänyt vain 19:nneksi ja Toinen kattaus 18:nneksi, kun kahtena edellisenä vuonna molemmat juhlivat ykkösinä. 2019-kaudella myös joululevy meni kärkeen, ja ensikattaus vietti listalla VE-ennätyksen 53 viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti