perjantai 19. marraskuuta 2021

Prosentille poppia

Haloo Helsingin Tulikärpäset on poikkeuksellisen ylivoimainen ykkönen radiolistalla. Viime viikolla impact-ero kakkoseen oli yli 60 prosenttia, mikä vei biisin lähelle Hot 50:n ykkössijaa, vaikka kahdella muulla osa-alueella on vajottu Top 20:n ulkopuolelle. Tämänpäiväisellä listalla etumatka kaventui 42 prosenttiin.

Kappaleen impact-määrä ei silti historiallisesti katsottuna ole kummoinenkaan, sillä Radio Monitorin listan tulossarake on pysyvästi asettunut alempiin lukemiin kuuntelijalukujen päivityksen jälkeen. Radiomedian tiedote ei kerro numeraalisia muutoksia, mutta mainitsemalla äänikirjat, podcastit ja etätyön aiheuttaman autoradiokuuntelun vähenemisen kyllä vihjaa, mihin suuntaan nuoli näyttää.

Finnpanelin mukaan tavoittavuus on vuositasolla pudonnut vain kolmisen prosenttia, mutta kuunteluaika viisi prosenttia – ilmankos Radiomedia puhuu mieluummin tavoittavuudesta. Nuo lukemat eivät kuitenkaan täysin selitä listan pistepudotuksia – onko otanta jotenkin muuttunut?

Samalla kanavien lisäännyttyä on päädytty asetelmaan, jossa ainoastaan Radio Suomen kuunteluosuus on kaksinumeroisissa prosenteissa. Niin moni on yhdessä prosentissa (jotkut armeliaasti pyöristettyinä), että desimaalitkin olisi hyvä ottaa käyttöön. Eniten ajattelemaan paneva tieto on se, että Yle X3Min päivätavoittavuus on vaivaiset 25.000 kuuntelijaa ja heidän keskimääräinen kuunteluaikansa tunti 41 minuuttia. Jos jätetään yöklassiset laskuista, kanavalla on keskimääräisenä hetkenä 2300 kuuntelijaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti