tiistai 21. syyskuuta 2021

Molempi huonompi

Kun ikivanhat albumit milloin mistäkin syystä palaavat listalle, ne saavat todeta päätyneensä kovin toisenlaiseen ympäristöön. Kun Anssi Kelan 20-vuotisjuhlaansa viettävä Nummela oli edellisen kerran mukana huhtikuussa 2002, se oli 57 listaviikollaan täysin ylivoimainen ikäpresidentti – seuraavalla oli vain 25. Uudessa tilastossa sen edellä on 11 levyä, joista parhaalla lähes nelinkertainen viikkosaldo.

Gettomasan Diplomaatti käväisi hiljattain Top 10:ssä 118. viikollaan, mikä oli hyvin poikkeuksellista. Nyt Metallican uutena versiona julkaistu Metallica rynni 168. listaviikollaan kolmoseksi. Pisimpään tilastossa roikkuneesta kaksikosta voi todeta, että Haloo Helsingin Kiitos ei ole kirosana on viettänyt Top 10:n ulkopuolella viimeiset 175 viikkoa ja Teflon Brothersin Circus 176 – jälkimmäinen siis putosi kärkikympistä lopullisesti jo 14 viikon jälkeen.

Striimijuuttumisia ja laskentaperusteiden epämääräisyyttä seuratessa tuntuu, että albumilistan painoarvoja pitäisi säätää, mutta ihan sama toisinpäin tulee mieleen fyysisten levyjen seikkailuista. Vuosina 2018–21 Top 10:ssä on nähty viisi erilaista Remu + Hurriganes -liveviritelmää (joista kaksi ykkösenä), ja viime viikolla pistäytyi nelossijalla uutta Remu-musiikkia. Paljonkohan nuo kaikki ovat myyneet yhteensä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti