tiistai 28. syyskuuta 2021

Kiinnostavii muutoksii

Artisti, joka julkaisee peräkkäin singlet Aatelisii, Hiljaisii heeroksii ja Dinosauruksii, ei välttämättä ansaitsisi tulla edes mainituksi tässä blogissa. Kerrotaan nyt kuitenkin, että Ellinooralta on tullut albumi, joka sisältää noista kolmesta vain viimeksimainitun. Syystäkin sisältää, koska se on eniten listapisteitä kerännyt Ellinooran kappale.

Striimeistä ja radiosta lasketaan hittipisteytykseen vain 40 parasta viikkosijaa, ja viime vuonna tuota rajoitusta jouduttiin käyttämään useammin kuin koskaan. Tänä vuonna toistaiseksi vain yhdellä radiohitillä on sarakkeet täynnä, ja se on Dinosauruksii. The Weekndin Save Your Tears saavuttaa rajan pian, mutta huonommilla sijoilla. Dinosauruksii on viettänyt 38 viikkoa radiolistan Top 10:ssä, ja Suomipop on luukuttanut sitä tämän vuoden aikana yli 2000 kertaa.

Seuraaja Meille käy hyvin menestyi kehnommin, lähti striimisijalta 12 vilkkaaseen laskuun ja soitettiin radiolistalla sijalle 52. Kun albumin kaikki raidat kuunneltiin julkaisupäivänä Spotifyssa 63 parhaan joukkoon, Meille käy hyvin elpyi vain sijalle 55, mikä on tuoreehkolle singlelle aika vaisua. Mutta se on terve ilmiö, että artistin kappaleiden suosioerot näkyvät tilastoissa. Fyysisten sinkkujen kultakaudella ostomotiivi oli usein jokin muu kuin nimibiisin hyvyys.

1 kommentti:

  1. Olisihan se hieman outoa, jos "Aatelisii" olisi tälläkin levyllä, kun oli jo aiemmalla "Vaaleanpunainen vallankumous" -albumilla.

    VastaaPoista