tiistai 29. kesäkuuta 2021

Jähmeyden taikaa

Vaikka maailmankaikkeudesta tuskin löytyy jämähtäneempää asiaa kuin kesäinen radiolista, voi tuosta jähmeydestäkin kummuta tilastollisia knoppeja. Nyt asialla on lähinnä Radio Rock, joka kuuntelijamääriensä tuomilla kertoimilla pystyy ajoittain miltei yksinkin vaikuttamaan Top 20:n tapahtumiin.

Rock soitti kuukausitolkulla Nightwish-raitaa How’s the Heart, joka eteni 13:nneksi, ja siitä luovuttuaan kanava elvytti saman albumin vielä vanhemman sinkun Noisen, joka kävi viime vuoden helmikuussa sijalla 22 ja on nyt neljä pykälää ylempänä. Merkittävämpi nousija 20:ntenä on viime syyskuussa julkaistu Varjorastaat. Tuo myös Radio Suomirockin soittama sinkku on nimittäin Viikatteen pitkän uran ensimmäinen Top 20 -radiohitti.

Varjorastaiden aikoihin ilmestynyt Kylie Minoguen Magic kiipesi niin ikään lopulta Top 20 -kynnyksen yli lähinnä Radio Novan tsemppaamana. Se on ollut meillä poikkeuksellisen suuri radiosuosikki arvatenkin samasta syystä kuin Jason Derulon Take You Dancing, joka kohta vuoden listallaolon jälkeen virkosi taas sijalle 14. Molempien kirjoittamiseenhan on osallistunut Teemu Brunila.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti