tiistai 15. kesäkuuta 2021

Nopeus nopeutuu

Jo kymmenisen vuotta biisejä julkaissut Portion Boys ei ole tehnyt yhtään albumia, ei edes ep:tä, mutta se nousi viikonloppuna 11. kerran striimilistalla 30 kuunnelluimman joukkoon. Viitosena Spotifyssa debytoinut Vauhti kiihtyy on kertosäkeeltään Matin ja Tepon samanniminen kappale, ja veljekset levyttivät siihen oman osuutensa uudestaan.

Alkujaan Vauhti kiihtyy ilmestyi vuoden 1989 albumilla Aito tunne, jonka nimikappale oli Top 10 -hitti sekä jukeboxeissa että paikallisradiolistalla. Vauhti julkaistiin myös singlenä ja on mukana useilla kaksikon kokoelmilla, vaikka ei listamerkintöjä saanutkaan. Duo tilastoitui hitin esittäjinä viimeksi 15 vuotta sitten, mutta näyttäytyi neljä vuotta sitten JVG:n Matti & Teppo -videolla.

Ei muuten ole eka kerta, kun rapparit hyödyntävät tuota kertosäettä. Jo 2014 Jeijjo & Nupi samplasivat alkuperäistä, kitaravetoisempaa kertsiä biisiinsä, jonka nimi on yllättäen Vauhti kiihtyy. Vuonna 2016 heiltä tuli single Ennen oli miehet rautaa, jossa lauloi ja jonka videolla esiintyi Eino Grön. Jotenkin tuokin idea tuntuu tutun ajankohtaiselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti