torstai 20. toukokuuta 2021

Seitsemän vastaan seitsemän

Spotify-suhdanteiden perusteella on syytä olettaa, että Behmin Draaman kaari viehättää palaa ensi sunnuntaina kuudennen kerran albumilistan kärkeen. Kuten näimme UMK:n jälkeen, korona-aika on tehnyt mahdottomasta mahdollisen ja tv-ohjelmien on pitkän ajan jälkeen taas mahdollista vaikuttaa äänitteiden kysyntään. Tuollainen ohjelma siis oli viimeperjantainen Emma-gaala.

Behmille ojennettiin seitsemän Emmaa, mikä julistettiin lähetyksessä uudeksi ennätykseksi, mutta pian joku muisti Jenni Vartiaisen voittaneen kerralla myös emmaseitsikon vuonna 2011. Yksi niistä oli tuolloin ainoan kerran jaossa ollut live-esiintyjän palkinto, joka sai monet epäilemään että gaalalle/Vartiaiselle varta vasten haettiin julkisuutta keksimällä kategorioita. Potissa oli myös musiikkivideon patsas, joka yleensä mielletään ohjaajan, ei artistin voitoksi.

Vuoden biisin kategoria oli nyt tilastollisesti historian kovatasoisin, olivathan ehdolla sekä striimilistan että radiolistan ykkösviikkoennätysten rikkojat (Penelope ja Epäröimättä hetkeekään). Tuskinpa kukaan silti piti Hei rakkaan voittoa perusteettomana – paitsi me joiden mielestä se olisi pitänyt asettaa ehdolle jo vuotta aiemmin. Nythän vuoden 2020 parhaat hittipisteet koonnut kappale sivuutettiin kokonaan: Behmin Frida.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti