perjantai 14. toukokuuta 2021

Kuusi mitalivuotta peräkkäin

Vuonna 2015 kokosin Kuukauden Top 30 -sarjaani listan esittäjistä, jotka ovat yksittäisen vuoden aikana keränneet eniten hittipisteitä. Koska arkistoni on sen jälkeen kasvanut ajallisesti kumpaankin suuntaan ja koska epäilen Behmin yltävän 2020-laskelmissa epätavallisen suureen pottiin, tein vertailukohdaksi vähän laajemman tilaston, jossa on joka vuodelta kymmenen parasta. Annostelua luvassa ihan lähiaikoina.

Listoissa huomioidaan ne kappaleet, joissa artisti on pääesittäjänä, ja vuosilistojen tapaan hitin koko pistesaldo kootaan yhdelle vuodelle. Täten Behmin pottia syö se, että ikihitti Hei rakas on suurimman suosiokautensa mukaisesti sijoitettu vuoteen 2019. Ennakkopalana otan tähän yhden poikkeuksellisesti suoriutuneen hitintekijän.

Peräkkäisten vuosien järjestykset ovat lähes koko 60-vuotisen ajan vaihdelleet paljon, koska suosikkiesittäjät ovat harvoin julkaisseet vuosittain uutta musiikkia. Siksi JVG:n sijoitusputki vuosien 2014–2019 artistirankingeissa on suorastaan hämmästyttävä: 3–2–3–2–3–1. Vuoden 2019 paalupaikka huipensi numeroketjun erittäin vahvasti, sillä lähinnä Ikuisen vapun ansiosta pistesumma karttui kaikkien aikojen toiseksi isoimmaksi. The Beatlesin 1964-dominanssi jäi toki vielä kauas edelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti