torstai 6. toukokuuta 2021

Children of mega-bundle

Niin hämärä kuin ns. virallisen singlelistamme olemus onkin, viime vuosina sitä on tottunut katselemaan olettaen, että kyseessä on Spotify-kuunteluiden viikkolista yhden päivän otantaerolla. Tätä on noudatettu niin uskollisesti, että kun Spotify tilastoi saman biisin miksaukset erikseen, ei Ifpikään vaivaudu niitä yhdistämään, vaikka yleinen listakäytäntö niin edellyttäisi. Tuorein esimerkki The Weekndin Save Your Tears.

Pitkästä aikaa tähän saatiin poikkeus, kun viime viikon sijalle 13 ilmaantui Bodom After Midnightin Paint the Sky with Blood. Ep:n kaikki kolme raitaa kyllä käväisivät tuoreeltaan Spotifyn Top 200 -päivälistalla, mutta tuon tilastollinen merkitys oli pieni. Sijoituksen takana oli siis ihan oikeita ostotapahtumia.

Vaihtoehtoja on totisesti riittänyt. Levykauppa Äx kutsuu useanlaisia krääsäpakettejaan nimellä mega-bundle: julisteita, valokuvakortteja, kangaskasseja, levymattoja… itse äänitettä saa cd:nä tai 10-tuumaisena vinyylinä. Sitä en tiedä, katsotaanko nuo kaikki bundlet listakelpoisiksi. Silloin kun singlelistat perustuivat fyysiseen myyntiin, ainakin Britanniassa oli tiukat rajoitukset sen suhteen, mitä kaikkea levyn mukana saa kaupitella.

Nimikappaleen video tuli Youtubeen jo 30. maaliskuuta ja on kerännyt 765.000 katsomiskertaa. Hyvä numero, mutta voisi kuvitella sen suuremmaksikin huomioiden, että vuodenvaihteessa kuollut Alexi Laiho esiintyy siinä hyvinkin elinvoimaisen näköisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti