tiistai 11. toukokuuta 2021

Kestääkö Pettäjä?

Uusi Sanni-single Pettäjä striimasi Spotifyssa julkaisupäivänään yli 100.000 kertaa ja pysyi neljäntenä päivänäänkin ykkösenä, vaikka saldo oli jo pudonnut alle puoleen. Putoamistahtia on kiinnostavaa seurata, koska Sanni on muutaman vuoden aikana profiloitunut artistina, jonka vahva peruskannatus nostaa aina korkealle, mutta biiseillä on vaikeuksia yltää kestävään (tai radiossa minkäänlaiseen) suosioon. Kuten Antti Tuisku.

Vaikka ikihitit eli listoille jopa vuosiksi pinttyvät kappaleet ovat nopeasti yleistyneet, käväisijät ovat pysyneet käväisijöinä. Listaykkösen status väkisinkin vaihtelee, jos toinen katoaa Top 40:stä viidessä viikossa eikä toista saa vuodessakaan häädetyksi. On nähty sitäkin, että kärkipäässä viihdytään melko lyhyesti, mutta juututaan kuukausiksi vaikkapa sijan 30 kieppeille. Kuten Epäröimättä hetkeekään.

Vanhaa protokollaa rikkoo myös Tiktok, joka näyttää synnyttävän sekä pikaisia että sinnikkäämpiä elpymisiä. Dua Lipan viimevuotinen Levitating ylsi striimeissä tuoreeltaan vain 29:nneksi, mutta on nyt kiivennyt jo monta viikkoa ja hätyyttelee kärkikymppiä. Se luokittunee silti 2020-hitiksi, koska radiolistalta irtosi viitossija joulukuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti