perjantai 21. elokuuta 2020

YLE (You Lack Effort Baby)

Kuten täälläkin kuukausi sitten todettiin, listoja ovat viime aikoina miehittäneet versiot ja variaatiot vanhoista hiteistä. Ylen tämänpäiväinen monikanavajuttu siis pohjautuu tosiolevaan, mutta sen painopisteitä joutuu jälleen ihmettelemään. Radiouutisversion pääosassa oli Adi L Haslan yli kahden vuoden takainen Kevät-kierrätys??

Tekstiversio pohjustettiin Tina Turnerin biisillä What’s Love Got to Do with It: ”Viime aikoina Turnerin ääni on vallannut kuitenkin nuorisokanavat, kun norjalais-DJ Kygo on tehnyt biisistä uuden version.” Aijaha. Kappale ei ole edes käynyt radiolistan Top 100:ssa, ja biisit.infon mukaan sen harvoista soitoista merkittävä osa on tullut Novalta. Spotifyn viikkolistalla se lähti laskuun sijalta 34.

Kygon edellinen samantyyppinen hanke, Whitney Houstonin laulama Higher Love eteni radiolistalla viidenneksi, mutta sitä ei mainita. Sehän on lähempänä nykytrendiä, koska vaikka Houstonin osuus on tietysti vanha, se ei kuitenkaan ollut hittiversio, jonka esitti Steve Winwood. Valtaosassa viime aikojen kierrätyksistä lauluosuudet on tehty uusiksi.

Kuvaavin ja kiinnostavin esimerkki nykycoverista on mielestäni Surf Mesan ILY (I Love You Baby), jota Ylen juttu ei liioin mainitse. Siihen on otettu alkuperäisestä vain kertosäkeen osa, jota sitten toistetaan takuulla riittävästi – ilman raphöysteitä. Alkuperäinen on Frankie Vallin Can’t Take My Eyes Off You, joka (tätä ennen) pärjäsi Suomen listoilla parhaiten Boys Town Gangin levytyksenä (1983).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti