perjantai 28. elokuuta 2020

Kuinka suuri on suuri?

Äänitebisneksessä puhutaan kolmesta suuresta, joita ovat kansainväliset jätit Warner, Sony ja Universal. Niiden ja muiden voimasuhteita voi radiosoiton suhteen seurata viikoittain Radio Monitorin julkistamasta piirakasta. Yksi viipale on ollut kutistumaan päin: vielä alkuvuonna kakkossijaa 25 prosentin osuudellaan pitänyt Sony pysyttelee enää vaivoin 15 prosentin paremmalla puolen.

Tämän viikon radiolistan korkein Sony-julkaisu on Harry Stylesin Watermelon Sugar sijalla 16, korkein kotimainen Irinan Rankka päivä 29:ntenä. Tuoreimmasta Top 10 -sijoituksesta on kohta kolme kuukautta, asialla oli silloin Nean Some Say. Albumikymmenikössä on sentään Sony-edustus Harry Stylesin (#8) ansiosta.

Päätyminen Sanoman omistukseen enteili Kaiku-yhtiölle hyvää juuri radiosoiton kannalta, ja keväällä sen osuus kävi yli kymmenessä prosentissa. Jopa kolmen suuren käsite tuntui uhatulta. Nyt osuus on pudonnut puoleen tuosta, vaikka Kaiku-julkaisu Epäröimättä hetkeekään palasi ykköseksi. Seuraavan kerran firman nimi näet löytyy vasta sijan 60 kohdalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti