torstai 13. elokuuta 2020

10 erimittaista elämää

Koskaan ei tunnu olevan optimaalinen ajankohta tehdä vertailua eri Vain elämää -kausien hittipitoisuuden välillä. Radiokuhnailun takia kunkin kauden tulospalvelu on niin hidas, että sen valmistuessa ei ketään enää kiinnosta. Mutta kun takana on kymmenen kautta ja yhdennentoista kuvaukset, niin toimitaanpa vaikka nyt.

Oheisessa graafissa (klikkaa isommaksi) näkyvät kunkin kauden sellaiset biisit, jotka nousivat lataus-, striimaus- ja/tai radiomerkintöineen arkistokelpoisiksi hiteiksi. Ensimmäisenä on kauden menestynein esitys, joka jää nyt nimeämättä – vertailemme vain kausia ja yleistä trendiä.

Viiden ensimmäisen kauden kohdalla erottuu kynnys, joka aiheutui siitä, että tuolloin laskettiin vielä pisteitä albumilistaltakin. Jos biisi sai itsekseen listamerkintöjä, päälle tuli vielä annos albumipisteitä. Kymppikauden hittimäärä selittyy sillä, että suuremman osallistujamäärän takia esityksiä oli totutun 42:n sijasta 56.

Voinen paljastaa, että lokakuussa ilmestyvässä Top 1000 -kirjassa on vain viisi Vain elämää -laulua, ja niistä vain yhden alkuperäinenkin levytys on mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti