tiistai 25. elokuuta 2020

Katsomme musiikkia (taas)

Youtuben osuus jää yleensä Hot 50:ssä vähäiseksi, mutta ensi listalla on luvassa muutoksia. Striimeissäkin palkintopallille pyrkivä Erika Vikmanin Syntisten pöytä haali jo parissa päivässä katselumäärän, joka normaalisti riittäisi ylivoimaiseen viikkolistan ykkössijaan. Kiinnostavaa vertailla, kuinka suureksi kokonaismäärän ja suomalaiskatsomisten ero muodostuu. Vikman sai Cicciolinalla paljon ulkomaisiakin seuraajia.

Toinen videohirmu-uutuus on BTS:n eka täysin englanninkielinen sinkku Dynamite, joka ensimmäisenä koskaan ylsi yhden vuorokauden aikana yli sataan miljoonaan Youtube-katseluun. Siitä on myös tulossa meillä Top 10 -striimihitti. Tähän mennessä korealaisseptetti on käynyt striimilistalla vain kerran, yhteistyöllä Halseyn kanssa (Boy with Luv). Edesmenneelle latauslistalle se onnistui tunkemaan kolmen ja puolen vuoden aikana 29 kappalettaan.

Dynamitessa olisi ainekset myös yhtyeen ekaan oikeaan radiohittiin. Tutkittuani lukuja biisit.infossa yllätyin siitä, että pari radioasemaa on jo nyt antanut ihan kunnolla tukea joillekin biiseille, joissa on länsimainen vierailija. Yle X soitti Mic Dropia (ft Desiigner) 102 kertaa ja oululainen hittikanava Sea FM peräti 267 kertaa On-biisiä, jossa on mukana Sia. Boy with Luv sai 69 soittoa X3Miltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti