maanantai 13. heinäkuuta 2020

Puun takaa toisen taakse

Kuten arvailla sopi, viime viikon yllätysykkönen, hollantilaisen Carach Angrenin Franckensteina Strataemontanus putosi eilen Top 50:stä. Siitä tuli listahistorian ensimmäinen albumi, joka on viettänyt ainoan listaviikkonsa ykkössijalla. Aivan hiljattain nähtiin pikavisiitit kakkosena (Paradise Lost) ja kolmosena (JP Leppäluoto), joten tiedettiin tämän olevan vain ajan kysymys.

Putoamisesta huolimatta Top 50:ssä on nyt ennätysmäärä (27) ykkösalbumeita, sillä re-entryjen joukossa on neljä entistä ykköstä. Ja sitten tietysti uusi kärkilevy, joka lienee monille yhtä uppo-outo kuin edeltäjänsä: Pop Smoken Shoot for the Stars Aim for the Moon. Tähän debyyttiin saattoi silti varautua, sillä artisti ammuttiin hengiltä helmikuussa 20-vuotiaana, mikä ei koskaan ole huono enne suosion kannalta.

Pop Smoke niitti viikon mittaan huippusijoja kautta maailman eikä aio äkkikadota, koska hänen kannatuksensa on striimipohjaista. Fyysisellä myynnillä mällänneen Carach Angrenin kansainvälinen vertailu tuottaa hämmentävämmän tuloksen. Wikipedian mukaan äänite sai Suomen ykköspaikan seuraksi vain Saksasta lukeman 80, ei muuta. Mikään yhtyeen viidestä aiemmasta albumista ei tilastoitunut meillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti