tiistai 7. heinäkuuta 2020

76 lista-albumia ilman ykköstä

Bob Dylanin albumi Rough and Rowdy Ways jäi Suomessa vaatimattomiin sijalukuihin (14 ja 47), jos vertaa vaikka brittilistan ykkös- ja kakkossijaan. Tuo on kuitenkin aika merkityksetöntä sen kannalta, että Dylanista tuli ensimmäinen seitsemällä vuosikymmenellä albumitilastoomme yltänyt artisti, vieläpä uudella materiaalilla. Korkeimmat sijat vuosikymmenittäin 9–3–9–28–4–3–14.

Joo, helmikuussa sovitin samaa palttoota jo John Fogertylle, mutta tässä on muutama eroavaisuus. Fogerty pääsi tuolloin vain fyysiselle listalle, levy oli livetallenne, ja hänen tapauksessaan yhdistin soolo- ja bändiuran Creedence Clearwater Revivalissa.

Samaan aikaan julkaistu Neil Youngin Homegrown jäi useimmissa maissa Dylanin taakse, mutta meillä se debytoi peräti 11 pykälää korkeammalla, kolmantena. Kummaltakin gubbelta puuttuu Suomen ykkössija, vaikka listavisiittejä on yhteensä 76! Young ei ehtinyt mukaan 1960-luvulla, mutta hänen kuuden vuosikymmenen huippusijoitusketjunsa on 9–17–2–8–6–3.

3 kommenttia:

  1. Dylanin korkein sijoitus saattaa olla vasta tulossa, jahka vinyyli julkaistaan ensi viikolla. Eivät noin muuten liene aivan vertailukelpoisia artisteja, mutta en yllättyisi Ruusut-tyylisestä virkoamisesta.

    Toinen "nähtäväksi jää" -tapaus koskee spektaakkelimaisesti listauransa aloittanutta Carach Angrenia. Ilmeisesti olisi historiallista, jos ykkönen tippuisi suoraan ulos top 50:stä?

    VastaaPoista
  2. Joo ajattelin etten etukäteen spekuloi Carach Angrenilla, vaikka pidän sen pois putoamista mahdollisena. Kyseessä olisi eka kerta. Tai siis aikoinaan muistaakseni Robinin albumi siirrettiin ykkössijalta midpriceen, mutta se on eri juttu.

    VastaaPoista
  3. "Joulu" putosi viikolla 1/2018 kokonaan listalta pois. Mutta yksikään ykkösalbumi ei ole jäänyt yhteen listaviikkoon – Joulu oli tuolloin ollut listalla viisi viikkoa ja on myöhemmin palannut. Itsellänikin kävi tuo mahdollisuus mielessä, kun näin Carach Angrenin ykkösenä.

    VastaaPoista