perjantai 31. heinäkuuta 2020

Kuuden värin kuuliaisuus

Löysin 30 vuotta vanhan nipun valokuvia, jotka turhankin konkreettisesti muistuttivat (työ)elämästä ennen internetiä ja digikameroita. Otin tuolloin filmillisen (24 kpl) kuvia tv-ruudusta, vein filmin kehitettäväksi ja odotin muutaman päivän nähdäkseni, onnistuivatko kuvat. No jotenkuten, värit niissä olivat tosin aika vähissä.

Pari kuvaa päätyi Rumban juttuun, jossa raportoin, kuinka eri kanavien teksti-tv:t ravitsevat poptiedonnälkäistä sielua. Itse muistelen saaneeni kosolti ravintoa, lähinnä siksi että ennen nettiä tiedot esimerkiksi Britannian listoista löytyivät nopeimmin BBC:n Ceefaxista. (Klikkaa kuva isommaksi.) Muutakin popsisältöä tarjosivat ainakin Super Channel ja Sky Channel. Jos siis kyseiset kanavat sattuivat näkymään. Muistaakseni jo tuolloin maksoin jotain kanavapakettia.

Maailman ensimmäinen teksti-tv Ceefax (1974–2012) on jo lakkautettu, eikä sitä seurannut digitaalinen Red Button -palvelu näy satelliittikanavilla. Muutenkin tämä mediamuoto on käynyt harvinaiseksi, mutta Ylen teksti-tv toimii – ja julkaisee yhä Suomen virallista listaa sivulla 804. Menneisyyden tuulahdusta voimistaa se, että esillä ei ole hitti/singletilasto, vaan Top 50 -albumit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti