maanantai 26. helmikuuta 2018

Partaheebojen jatkumo

Lievästi yllättäen ykköseksi noussut Kasmirin kakkosalbumi Valmis on viimevuotisen Teflon Brothersin tapaan ”uuden ajan greatest hits”. AMK Dropoutin (2014) jälkeen mies on julkaissut kymmenen singleä, joista kuusi valikoitui albumille – eikä suinkaan kuusi tuoreinta. Kahden vuoden takainen Amen on mukana, mutta sitä seuranneet Moshaamaan ja Nutellaa ja jutellaa eivät.

Kolmena peräkkäisenä viikkona kärjessä on debytoinut kotimainen uutuus (Aleksanteri Hakaniemi, CMX, Kasmir), ja linja jatkuu myös ensi sunnuntaina. Striimitilastoihin on pärskähdellyt kiitettävästi raitoja perjantaina julkaistulta Tapa poika -albumilta. Edellinenkin Pyhimys-levy nousi ykköseksi, vaikka siinä ei ollut yhtään listahittiä. Tällä kertaa pohjustuksen hoitivat mallikkaasti Kynnet, kynnet ja Jättiläinen.

Noista kärkialbumeista Hakaniemi putosi toisella viikollaan viidenneksi ja CMX peräti sijalle 12 – onko tämä Kasmirinkin kohtalo? Siinä on ainakin eroa, että kun muut kävivät myös fyysisen albumilistan paalupaikalla, niin Valmis loisti poissaolollaan Top 10:stä. Striimikannatus on tunnetusti paljon vakaampaa kuin myynti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti