lauantai 17. helmikuuta 2018

Hirviöt pyörremyrskyn kimppuun

Kaikkien palstapeninkulmien ja tv-ruutuihin kiinnipalaneiden kasvojen jälkeenkin tähän viikkoon asti Saara Aallon ainoa merkintä Suomen listoilla oli viiden vuoden takaisen You Had My Heart -albumin 43. sija. Tähän nähden melkeinpä minkälainen tahansa reaktio hänen ensimmäiseen euroviisuehdokkaaseensa Monstersiin oli tulkittavissa plussaksi.

Plussaa siis siitä, että Monsters debytoi Striimatuimmat-listan 21:ntenä. Asetelmat pysyivät Spotifyn päivätilastossa melko hyvinä viikon edetessä, mutta totinen paikka koittaa vasta sitten, kun biisin kaksi kilpailijaa saapuvat markkinoille viikon välein. Jos ne menestyvät Monstersia kehnommin, ovatko ne yksiselitteisesti huonompia biisejä – vai ehdimmekö vain jo kyllästyä tähän hieman liikaa tuputettuun mediatapahtumaan?

Monsters saattaa mahtua sunnuntaina julkaistavalle Top 20 -singlelistalle, sillä se syyhki Nielsen-latauslistan ykköseksi, millä lienee pikkuruinen merkitys sijoituksen kannalta. Kiintoisin tilanne on radiolistalla, jossa Aalto debytoi peräti kymmenentenä. On varsin vaikeaa kuvitella, että Monstersin molemmat seuraajat (kuinka hyvät tahansa) tekisivät saman perässä. Jos tekisivät, mikä olisi radioiden pitemmän linjan strategia kolmikon suhteen?

Sinänsä mikä tahansa tapa saada enemmän uutuuksia radiolistalle on tervetullut. Aallon lisäksi Top 20:n ainoat tänä vuonna julkaistut biisit ovat Juha Tapion Sydän jota rakastan (#4) ja Jenni Vartiaisen Väärään suuntaan (#18). ”Uusi” ykkönen on Evelinan puolisen vuotta sitten ilmestynyt Tornado.

2 kommenttia:

  1. E-rotic ei tainnut sittenkään päästä digilistalle vaikka muutaman päivän myikin hyvin...?

    VastaaPoista