sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Albumilista 6/2018

Aleksanteri Hakaniemi on julkaissut kuusi singleä, jotka kaikki nousivat Striimatuimmat-listalla sijojen 10 ja 20 väliin: Etsi mut, Filmi katkee, 15, Pane mut sekasin, Kynttilät ja Fucked Up. Koska niiden kaikki vanhat striimit luetaan mukaan kultalevylaskentaan, nyt oli hyvä kohta julkaista albumi ja vastaanottaa kultaplakaatti suorassa tv-lähetyksessä. Listasijaan vanhat meriitit eivät kuitenkaan vaikuta, joten ykkössija oli lievä yllätys – esimerkiksi samaa strategiaa käyttäneeltä Arttu Lindemanilta temppu ei onnistunut.

Albumit
 1.  (–)  Aleksanteri Hakaniemi: Nuorena jaksaa
 2.  (1)  JVG: Popkorni
 3.  (4)  Antti Tuisku: Anatude
 4.  (3)  Soundtrack: The Greatest Showman
 5.  (5)  Camila Cabello: Camila

Nuorena jaksaa on ensimmäinen debyyttialbumi listaykkösenä lähes kahteen vuoteen, edellisen julkaisi Roope Salminen & Koirat.

11.  (–)  Justin Timberlake: Man of the Woods
14. (22)  Reino Nordin: Antaudun
24. (32)  Antti Tuisku: En kommentoi
38.  (–)  Mopo: Mopocalypse
41.  (–)  Malady: Toinen toista

Justin Timberlaken sijoitus on kohtalainen siihen nähden, että mies ei juhlituimmillaankaan yltänyt meillä viitossijaa korkeammalle. Jos arvelemme, että vanhojen levyjen lievillä nousuilla on yhteys Emma-gaalanäkyvyyteen, niin eniten hyötyivät Nordin ja Tuisku.

Fyysinen myynti
 1.  (–)  Aleksanteri Hakaniemi: Nuorena jaksaa
 2.  (–)  Malady: Toinen toista
 3.  (–)  Mopo: Mopocalypse
 4.  (1)  Lasten hautausmaa: III
 5.  (–)  Turbonegro: Rocknroll Machine

Vaikka Hakaniemi on täälläkin kärjessä, muutoin maisemat ovat aivan toiset. Viitonen Turbonegro ei mahtunut päälistalle. Lasten hautausmaan viimeviikkoiset korkeat sijat taisivat johtua siitä, että III ”unohtui” edellisestä tilastosta ja debytoi kahden viikon myynnillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti