sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Täydellinen todiste

On se sittenkin totta: vanhalta, ilmestyessään paljon huomiota saaneelta albumilta voi näinäkin aikoina lohkaista oikean hittisinglen. Vaikka Ed Sheeranin Perfect hyökkäsi maaliskuussa listoille muiden Divide-raitojen mukana – tosin erityisesti massasta erottumatta – se on yksi loppuvuoden isoista ja tasaisimmin menestyneistä hiteistä myös Suomessa.

Siinä ei ole erityistä ihmettelemistä, että Perfect on radiolistan kakkosena, radioasemathan ovat tottuneet myötäilemään levy-yhtiöiden aikataulusuosituksia. Vaikka uuden videon julkaisu lisää tietenkin liikennettä Youtubessa, se liikenne ei rekisteröidy listoihin (paitsi USA:ssa). Mutta jotenkin tämä ”singlejulkaisu” saa myös striimaajat aktivoitumaan – suoratoisto on ollut kiivaimmillaan kahden viime viikon aikana.

Spotify-soittolistathan vaikuttavat paljon, mutta ”Kovimmat hitit juuri nyt” -listalle Perfect lisättiin jo syyskuussa. Torstaina ”Uuden musiikin listalle” ilmestyi biisistä Robin Schulzin remix – vieläkö siitä tulee vettä myllyyn?

Yrittävätkö muut samaa perässä? JVG:n Popkornilta on kai väkisinkin aktivoitumassa Vesala-yhteistyö Hombre, joka soi jouluksi levitykseen tulevassa MM-lätkävoittoaiheisessa elokuvassa 95. Hombre kävi elokuussa peräti striimatuimpien kolmosena ja teki menneellä viikolla re-entryn 39:nneksi. Videolla on jo 400.000 katsomiskertaa, mutta ”Kovimmat hitit juuri nyt” -listan ovi ei ole vielä auennut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti