tiistai 28. maaliskuuta 2017

Tutun musiikin MM-kisat

Kun lauletut biisit sallittiin taitoluistelukisojen taustamusiikiksi kaudella 2014–2015, popin ja hittien osuus kasvoi olennaisesti. Konservatiivisia ollaan edelleen. Vaikka Carmenin, Boleron ja Astor Piazzollan kaltaisia sotaratsuja ei vielä ole ehtinyt muodostua, muutamat vokalistit on havaittu turvallisiksi liu’unsäestäjiksi: Josh Groban, Michael Bublé, Sarah Brightman, Celine Dion… tyylilaji tuli kai selväksi.

Huomenna Helsingissä alkavissa MM-kisoissa tiettävästi yksikään soolomies ei luistele naisen esittämään musiikkiin. Naiset eivät ole yhtä tiukkoja, mutta rajanrikkominen jää varovaiseksi: Viroa edustavan Helery Hälvinin lyhytohjelmaa siivittää Westlifen versio hissimusahirviöstä You Raise Me Up. Sekä Adelen Skyfall että Lana Del Reyn Young and Beautiful on merkitty kahden ohjelman taustaksi.

Isot tähdet tunnistaa siitä, että heidät annostellaan potpureiksi. Luvassa on neljä Michael Jackson -medleytä ja Princeä saman verran – erittäin hieno ainakin on Japanin Yuzuru Hanyun eläytyminen Let’s Go Crazyn kitarasooloon. Yllättävimpiä valintoja ovat The White Stripesin 7 Nation Army (italialaispari Marchei/Hotarek) ja riisuttu miksaus Queen/Bowien Under Pressuresta, jolla USA:n jäätanssijat Madison Chock ja Evan Bates tähtäävät mitaleille.

Hittitietoisin osallistuja lienee Ranskan EM-pronssipari Vanessa James ja Morgan Cipres: lyhyessä The Weekndin Earned It, pitkässä Disturbedin The Sound of Silence. Ja isoimmat hitit? Korvat hörölle, niin tarjolle tulevat muun muassa What Is Love, Uptown Funk, Another Brick in the Wall, Bohemian Rhapsody ja Bridge Over Troubled Water. Sekä You’re the One That I Want, jossa Ranskan Laurine Lecavelier suorittaa nokkelan Grease-henkisen asunvaihdon. Lisätietoja täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti