keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Isot biisit, pienet tauot

Anssi Kela ja isot biisit -sarjan kamppailuasetelma jatkui kolmannessakin jaksossa epätasaisena. JVG-vieraiden Urheiluhullu on nyt Spotify-päivälistan kolmantena ja isännän itsensä Rappiolla vasta sijalla 93. Eppu Normaalin alkuperäinen Urheiluhullu (1990) rekisteröityi hitiksi vain Discopressin paikallisradiolistalla – se julkaistiin SVUL:n promosinglenä ja Tahroja paperilla -maksisinglen b-puolella.

Isot biisit vertautuu helposti Vain elämää -sarjaan, ja yhdessä suhteessa sen tuotoksilla on paremmat lähtöasetelmat. Elämäässähän kuullaan kuusi esitystä kerralla, yhteensä 42 muutamassa viikossa, joten kisa keskinäisestä huomiosta ja radiorotaatiopaikoista on kovaa. Tämä olisi voitu huomioida Helsingin Sanomien tämänpäiväisessä kolumnissa, jossa aika epäreiluin argumentein todisteltiin ohjelman vähentynyttä musiikillista vetovoimaa.

Kahdeksasta viime kauden biisistä tuli viikkotasolla Top 10 -striimihitti, ja vuosilistatasolla päästään hyvin samanlaisiin tuloksiin kuin aiemmin. Neljä edelliskausien esitystä on noussut hittivuosilistalla sijojen 13–16 väliin – juuri tuohon haarukkaan on osumassa myös Mikael Gabrielin Lumi teki enkelin eteiseen. (En vieläkään pysty ennakoimaan 2016-tilaston valmistumisajankohtaa, sori.)

Anssi Kela ja isot biisit -sarja ei ehkä tuota yhtä hyviä vuosisijoja, mutta se saattaa silti panna kampoihin kohta alkavan Vain elämää -kuutoskauden annille. Suhtaudun aika skeptisesti näin lyhyeen kausiväliin. Eivätkö tapaus Ed Sheeran ja sitä ennen Adele demonstroineet riittävän havainnollisesti sitä, että parhaat tehot saavuttaa pitämällä vähän taukoa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti