sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Albumilista 9/2017

Reino Nordinin kerrottiin tienanneen kultalevyn viiden etukäteissinglen striimeillä, mutta tuohan ei sinänsä vaikuta listadebyyttisijaan. Paalupaikka on yllätys ainakin siihen nähden, että edeltäjä Bongo Rock (2014) ei käynyt Top 50:ssä lainkaan. Antaudun on PME-yhtiön eka ykkösalbumi kolmeen vuoteen, koska perustajien eli JVG:n 247365 jäi aikoinaan kakkoseksi.

Albumit
 1.  (–)  Reino Nordin: Antaudun
 2.  (2)  Soundtrack: Fifty Shades Darker
 3.  (–)  Samuli Putro: Valkoinen hetero
 4.  (1)  Battle Beast: Bringer of Pain
 5.  (–)  Stepa: Henget

Kärkiviisikko on tutumpi paikka muille tulokkaille kuin Nordinille. Stepa ylsi viitoseksi edelliselläkin albumillaan, ja Samuli Putro on aina listalle päästessään ollut vähintään neljän joukossa. Merkintöjä on nyt viisi soolona ja kuusi Zen Caféssa.

13. (29)  Soundtrack: Vaiana
14. (19)  Soundtrack: La La Land
44.  (–)  Stormzy: Gang Signs & Prayer
48.  (–)  V/A: Kuoleman tappaneet – punk rockia pienkustanteilta 1977–1983
49.  (–)  Future: Hndrxx

Tavastialle toukokuussa tuleva grime-tähti Stormzy sai brittilistan ykkössijan eteen venyä ennätyksellisiin striimeihin, koska Rag ’n’ Bone Manin Human (meillä #8) myy fyysisinä levyinä käsittämättömän hyvin. Svartin punkjulkaisun esittäjistä vain yksi (Kollaa kestää) nousi aikoinaan listanimeksi.

2 kommenttia:

  1. Pitkästä aikaa katsoin koko listan läpi ja Antilla sekä Edillä on kivasti kertynyt listaviikkoja, mutta mitkäs albumit listalla pisimpään on roikkunut? Oliko 21 nykyään pisimpään mukana ollut?

    VastaaPoista
  2. Joo Adelella on 162 listaviikkoa. Mutta huom, kun laskee alkuperäisenkin painoksen, Kiitos ei ole kirosana on kerännyt 118 viikkoa eli on nykyisen listan ikäpresidentti.

    VastaaPoista