tiistai 14. maaliskuuta 2017

EP ei peräänny

Sunnuntain albumilistalta katosi muutama yllättävä äänite – sellainen, jonka olisi nykyisissä tilasto-olosuhteissa luullut roikkuvan mukana vielä hyvän aikaa. Ellinooran Villi lapsi sijalta 15, Vesalan Vesala sijalta 20, Vain elämää 1. kattaus sijalta 21 ja Lauri Tähkän Vien sut täältä kotiin sijalta 26.

Mihin ne katosivat, midprice-listalleko? Viimeksimainittu kyllä, mutta vain se. On ainakin teoriassa mahdollista, että muutkin on siirretty midprice-laskentaan, mutta jäivät vaille Top 10 -sijaa – halpasarjassahan mitataan yhä vain myyntiä, ei striimejä.

Mutta häh: ainakin levykauppa Äx kertoo verkossaan Tähkän albumin hinnaksi 19,95 euroa. Toisaalta se kertoo joidenkin päälistalle yhä kelpaavien levyjen hinnoiksi 9,95 (Mikael Gabrielin Versus) tai 8,95 (Ed Sheeranin X)! Päälistalle pääsi myös Bebe Rexhan alle 20-minuuttinen ep All Your Fault Pt 1, jonka digilataus maksaa 6,99 ja josta ei fyysistä versiota taida ollakaan.

Kaiken tämän sotkun ja turhuuden keskellä midpricelle on tänä vuonna ollut melko järkevääkin käyttöä. Siellä on näkynyt muutama singlelistajärjestelmän hylkäämä ep eli David Bowien No Plan, Noitalinna huraan Roskaprinssi ja kuopiolaisen Gentle Savagen Introduction. Koska ep-kestoisten julkaisujen tulevaisuus näyttää valoisammalta kuin albumien, ehkä midpricen voisi korvata sekä beberexhat että gentlesavaget huomiovalla ep-tilastolla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti