sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Merkkikuukausi 1/2017

Sarjassa juhlitaan artisteja, joiden ensikäynnistä Suomen listoilla tulee tässä kuussa kuluneeksi pyöreähköjä vuosia.

50 vuotta: Cream
Eric Claptonin jo 49 vuoteen venynyt listaura alkoi Cream-singlellä I Feel Free ja albumilla Fresh Cream.

45 vuotta: Jukka Tolonen
Toisin kuin Clapton, Tolonen ehti tilastoihin soolona aikaisemmin kuin emoyhtyeensä, 1969 perustettu Tasavallan presidentti. Tolonen! pysyi albumitilastossa yli puoli vuotta.

40 vuotta: Smokie
Smokien kolme sinkkua (ekana I’ll Meet You at Midnight) nousivat listalle tiiviiseen tahtiin, ja jo toukokuussa 1977 albumi-topteniin ilmaantui Greatest Hits.

35 vuotta: Duran Duran
35 vuotta: The Human League
35 vuotta: Classix Nouveaux

Uusien brittibändien maailmanvalloitus eteni Suomeen hitaahkosti, Duranin ja Leaguen tapauksessa ”vasta” sinkuilla My Own Way ja Don’t You Want Me. Classix Nouveaux (Never Again) ylsi meillä yllättävän lähelle kuuluisampiensa mainetekoja – neljä listahittiä ja albumilistan kuutossija.

30 vuotta: Erasure
30 vuotta: The Housemartins

Myös näille briteille lämmettiin verkkaisesti (neljäs single Sometimes ja viides Caravan of Love), vaikka Erasuren Vince Clarken edellinen duo Yazoo oli menestynyt hyvin.

20 vuotta: Marilyn Manson
20 vuotta: Inka

Antichrist Superstar oli eka ja pitkäikäisin Marilyn Mansonin yhdeksästä lista-albumista. Inkalle niitä kertyi vain yksi, mutta radiohittejä viisi – ensimmäisenä Ruususen unta.

15 vuotta: Shakira
15 vuotta: Nickelback

Sekä albumiykkönen Laundry Service että single- ja radioykkönen Whenever, Wherever käynnistivät jyränsä tammikuussa 2002. Nickelback esittäytyi maltillisemmin hitillä How You Remind Me.

5 vuotta: Robin
5 vuotta: One Direction

Näistäkin näin kauan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti