tiistai 10. tammikuuta 2017

Keski-ikäiset kukkeimmillaan

Olen luonnostellut 2016-hittivuosilistaa, joka valmistuu vasta kun viimeisetkin vanhana vuonna huippunsa kokeneet iskusävelmät lakkaavat keräämästä pisteitä. Yksi luonnoksen pohjalta syntynyt huomio kannattaa nostaa esiin. Ei striimiaika ole pelkkää nuorten tähtien juhlaa, vaan moni kokenutkin tekijä sai aikaiseksi uransa suurimman hitin. Nämä nyt ainakin.

Sia
41-vuotiaan Sian noste ei liene mennyt keneltäkään ohi, mutta että Cheap Thrills ohittaisi jopa Chandelierin maineteot. Ja että toinenkin biisi The Greatest olisi vahvasti ehdolla kärkikymppiin.

Tuure Kilpeläinen
Vaikka Autiosaaren pistekeruu on radiolistalla vielä pahasti kesken, se on 46-vuotiaan Kilpeläisen selvästi suurin menestyskappale.

Justin Timberlake
Etenkin radiosoitto nosti Can’t Stop the Feelingin potin niin kookkaaksi, että vain yhdessä isommassa hitissä on kuultu 35-vuotiaan Timberlaken ääntä – vierailussa Madonnan 4 Minutes -singlellä.

Reino Nordin
Toisen jo menneisyyden mieheksi katsotun eli Jaakko Salovaaran kanssa syntynyt Kato mua silmiin viihtyi 16 viikkoa sekä striimi- että latauslistalla ja eteni radiosoitossa 10:nneksi.

Coldplay
Kyllä! Hymn for the Weekend roikkui niin kauan suoratoisto- ja radiolistalla, että ennakkotietojen mukaan se ohittaa Speed of Soundin yhtyeen suurimpana suomihittinä. Kaikki jäsenet täyttävät 40 seuraavan puolentoista vuoden aikana. Pisteitä herui myös enemmän kuin millekään biisissä nimettömästi vierailevan Beyoncén tähänastiselle omalle levytykselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti